Alles over kraamvisite

Je bent net bevallen van jullie kindje. Natuurlijk wil je jullie pasgeboren baby aan alle familie en vrienden laten zien. Toch kunnen wij ons ook voorstellen dat kraamvisite voor enige stress kan zorgen. Wat is kraamvisite eigenlijk precies, vanaf wanneer wil je kraambezoek over de vloer krijgen en hoe ga je alles plannen? Wij begrijpen dat je juist wilt kunnen genieten van je kraamtijd. Daarom hebben wij alles over kraamvisite voor jullie op een rijtje gezet en geven we tips over hoe jij een rustige kraamtijd tegemoet kunt gaan.

Wat kun je verwachten?

Na de geboorte van jullie kindje staat je leven even helemaal op z’n kop. Alles is nieuw en je hebt gebroken nachten. Vooral bij jullie eerste kindje krijg je te maken met situaties die je nog niet eerder hebt gemaakt, zo ook bij het fenomeen kraamvisite.

 

Je wilt jullie pasgeboren baby natuurlijk heel graag aan familie en vrienden laten zien. Zij kunnen daarom op kraamvisite komen. Tijdens een kraamvisite komen familie en vrienden op bezoek bij de pasgeborene. Voor veel ouders kan kraamvisite zorgen voor stress, maar dit is niet nodig, als je van tevoren nadenkt over hoe je het wilt aanpakken.

 

Hoeveel kraamvisite je kunt verwachten, is afhankelijk van hoeveel familie en vrienden je hebt. Houd er in ieder geval rekening mee dat er waarschijnlijk meer kraambezoek komt dan je had verwacht. Vaak zien mensen het geboortekaartje als uitnodiging om op kraambezoek te komen.

Vanaf wanneer wil je kraamvisite ontvangen?

De eerste 24 uur na de bevalling zijn ontzettend zwaar. De bevalling heeft veel van je lichaam gevraagd en jij en de baby hebben tijd nodig om te herstellen. Zorg er daarom voor dat er in de eerste 24 uur alleen mensen op kraambezoek komen bij wie jij je echt op je gemak voelt en met wie je dit bijzondere moment graag deelt.

 

Voel je niet gehaast om zo snel mogelijk kraambezoek uit te nodigen. Het is aan te raden om de eerste dagen zo min mogelijk kraamvisite te ontvangen. Er komt veel kijken bij de eerste dagen met een pasgeboren en het is fijn als je daarbij niet hoeft te stressen over de kraamvisite.

 

Je kunt best wat kraamvisite uitnodigen in de periode dat je de kraamverzorgster nog in huis hebt. De kraamverzorgster helpt in eerste instantie met het verzorgen van jou en de baby, maar ze helpt ook bij het ontvangen van kraamvisite. Zij kan de deur opendoen voor het bezoek, een kopje koffie met een beschuit met muisjes verzorgen en aangeven dat het bezoek erop zit na een afgesproken tijd.

Hoe kan ik de kraamvisite plannen?

Het plannen van kraambezoek kan lastig en stressvol zijn. Dit is echter helemaal niet nodig als je gebruik maakt van de plantool van Kraamvisite.nl. Kraamvisite.nl maakt het mogelijk voor ouders om hun beschikbaarheid voor kraamvisite op te geven. Zij kunnen dit doorsturen naar familie, vrienden en kennissen. Familie en vrienden kunnen vervolgens een datum en tijdstip kiezen en het kraambezoek plannen. Met onze plantool proberen wij u volledig te ontzorgen op het gebied van kraamvisite, zodat u met een gerust hart de visite kunt ontvangen.

Tips voor een fijne kraamvisite

Tip 1: Laat je verwennen

We begrijpen dat kraamvisite kan zorgen voor enige stress, maar laat je vooral lekker verwennen. Laat anderen koffie zetten en beschuit met muisjes smeren. Zo zorg je ervoor dat kraamvisite geen stressvolle gebeurtenis is, maar dat je er juist van kunt genieten.

Tip 2: Eet lekker waar je zin in hebt

Tijdens een kraambezoek worden vaak beschuit met muisjes, chocola, koekjes en andere lekkere dingen geserveerd. Geniet hier lekker van, ook als je meerdere kraambezoeken op één dag hebt. Je hebt de energie nu nodig.

Tip 3: Zet de deurbel uit.

Het is heel vervelend als de baby steeds wakker wordt van het kraambezoek dat aan de deur staat. Zet dan de deurbel uit en hang een briefje op de deur dat de visite even een appje moet sturen.

Tip 4: Accepteer hulp

Wij begrijpen dat het misschien lastig kan zijn om hulp te accepteren, maar tijdens de kraamtijd is alle hulp heel erg welkom. Als je visite bijvoorbeeld aanbiedt om een boodschap te halen of eten voor je te koken, schroom dan niet om deze hulp te accepteren. Iedere taak die jij uit handen kunt geven, levert weer wat tijd op waarin jij kunt uitrusten.

Tip 5: Zet wat informatie op het geboortekaartje

Veel mensen zien het geboortekaartje als een uitnodiging om op kraambezoek te komen. Zet daarom wat extra informatie op het geboortekaartje, bijvoorbeeld op welke tijden jij en de baby rusten. Als je de eerste dagen of weken wat rustig wilt houden, kun je ervoor kiezen om het geboortekaartje iets later te versturen.

Tip 6: Maak gebruik van de plantool van Kraamvisite.nl

Om te voorkomen dat mensen ongewenst of onverwachts voor de deur staan, kun je gebruik maken van de plantool van Kraamvisite.nl. Deze tool maakt het plannen van kraambezoek zeer eenvoudig. Je kunt jouw persoonlijke link op het geboortekaartje plaatsen en mensen kunnen dan zelf een afspraak plannen. Zo proberen wij jouw kraamtijd zoveel mogelijk te ontzorgen.

moeder met baby
Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode