Charlotte: Organiseer een babyborrel!

Gender reveal, babyshower, babyborrel; babyfeestjes all over the place! Veel mensen vinden het één groot feest om een nieuwe baby in de familie of vriendengroep te mogen verwelkomen en pakken die gelegenheid dan ook graag aan om er daadwerkelijk een feestje voor te organiseren. Hoe leuk is het ook niet om samen met je dierbaren te genieten van zoiets wonderlijks als het krijgen van een kindje?!

Zelf hebben wij geen gender reveal gedaan, omdat we het geslacht van ons kindje niet wilde weten tot de geboorte. Maar ik heb zelf wel een babyshower mogen krijgen, georganiseerd door mijn lieve vriendinnen, heb er zelf al een aantal mogen organiseren en wij hebben de geboorte van onze dochter gevierd met een babyborrel. Wij kozen er namelijk voor om geen kraamvisite te ontvangen thuis, op onze ouders, broers en beste vriend(inn)en na. We wilden van de kraamperiode en onze dochter genieten in alle rust, vooral omdat we een vrij druk leven hebben en ik zeker wist dat we de rust van die periode niet meer terug zouden krijgen. Mijn vriend is ondernemer en altijd in de weer, vooral in het voorjaar en de zomer en laat 2022 nou net het jaar zijn waarin er een groot project werd georganiseerd in de periode van april tot oktober. Onze dochter werd op 1 april (nee, geen grap) geboren, dus mijn vriend was iedere dag druk aan het werk, waardoor hij blij was dat hij niet ook nog zijn aandacht aan visite moest besteden, in plaats van de kostbare tijd met zijn pasgeboren kind te spenderen.

Wij kozen voor een babyborrel, 6 weken na de geboorte, voor al onze familie en vrienden. Dit organiseerden wij bij ons restaurant in de wijk, waar we alle mensen kwijt kunnen, de mensen van het restaurant onze gasten kunnen voorzien van eten en drinken en wij ons dus volledig konden richten op het kletsen met de gasten en het trots laten zien van onze baby aan onze dierbaren. Echt een aanrader als je het ons vraagt, zeker als je een grotere sociale kring hebt en zeker als je de eerste dagen (en weken) rustig wilt genieten en wilt wennen aan en met je nieuwe gezin. De eerste dagen en weken zijn al ingrijpend genoeg, want wat een veranderingen! Met het systeem van Kraamvisite.nl was ik daarom extra blij, dat ik naar onze gasten een link kon sturen waarbij ze konden aangeven dat ze kwamen en dat we direct een lijstje konden maken met cadeautips, zodat we niet aan iedereen moesten doorgeven wat we wel/niet wilden en allerlei verschillende dingen moesten bedenken. Dus ideaal om één lijstje te kunnen maken, waar iedereen kon afstrepen welk cadeau ze gekocht hebben, waardoor je ook geen dubbele cadeaus krijgt.

Ondertussen komt de eerste verjaardag van onze kleine meid er alweer aan (hoe snel gaat de tijd?!) en wil ik het systeem weer gebruiken voor haar feestje. Want ik zit nu al te denken wat voor leuks we haar kunnen geven, dus ideaal als ik mijn lijstje vast kan vullen om straks aan onze familie en vrienden te sturen.

Ik ben benieuwd, ben je zelf van plan om kraamvisite thuis te ontvangen of lijkt het je ook relaxed om een babyborrel te organiseren op een externe locatie? Ik zou het iedereen aanraden, zodat je de eerste weken lekker rustig aan je nieuwe gezin kunt wennen (ook als je al een of meer kindjes hebt, een nieuw leven in het gezin zorgt nou eenmaal voor veranderingen en wennen) en dan met al je dierbaren kunt vieren dat er een nieuw mensje in jullie midden is.

Liefs,Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode