Martijn: De 10 spelregels van kraamvisite

Kraamvisite is een leuke en gezellige manier om de kersverse ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje. Het is echter belangrijk om rekening te houden met een aantal spelregels om de kraamperiode niet te verstoren en het de ouders niet te zwaar te maken. In deze blog bespreken we de 10 spelregels van kraamvisite.

 1. Plan de visite van tevoren
  Het is belangrijk om de visite van tevoren te plannen, zodat de ouders hier rekening mee kunnen houden. Zorg ervoor dat je op tijd een afspraak maakt en vraag aan de ouders wanneer het voor hen uitkomt. Uiteraard met de tool van Kraamvisite.nl.
 2. Houd het kort
  Houd de kraamvisite kort, zeker in de eerste week na de geboorte. De ouders hebben rust nodig en moeten wennen aan hun nieuwe rol als ouder. Een bezoek van maximaal een uur is meer dan genoeg.
 3. Kom niet met een grote groep
  Kom niet met een grote groep. De ouders kunnen dan overweldigd raken en de baby kan gestrest raken door te veel bezoekers. Houd het bij maximaal twee personen.
 4. Was je handen
  Was je handen voordat je de baby vasthoudt. Zo voorkom je dat je ziektekiemen overdraagt.
 5. Blijf thuis als je ziek bent
  Als je ziek bent, blijf dan thuis. Een pasgeboren baby heeft nog geen sterk immuunsysteem en kan makkelijk ziek worden.
 6. Neem iets mee
  Neem iets mee voor de ouders en/of de baby, zoals een bloemetje of een klein cadeautje. Zo laat je zien dat je aan hen denkt en het wordt altijd gewaardeerd.
 7. Vraag of je iets kunt doen
  Vraag of je iets kunt doen om te helpen, zoals de afwas doen of een boodschap halen. Zo laat je zien dat je wilt helpen en het wordt zeker gewaardeerd.
 8. Maak geen lawaai
  Maak geen lawaai en houd de visite rustig. De baby kan gestrest raken van te veel prikkels.
 9. Geef de ouders de ruimte
  Geef de ouders de ruimte om hun baby te verzorgen. Je kunt altijd vragen of je kunt helpen, maar respecteer hun wensen als ze zelf voor de baby willen zorgen.
 10. Respecteer de rusttijden
  Respecteer de rusttijden van de baby. Als de baby slaapt, is het niet de bedoeling om hem wakker te maken voor de visite. Als de baby wakker is en gevoed moet worden, geef dan de ouders de tijd en ruimte om dit te doen.

Kortom, kraamvisite kan een leuke en gezellige manier zijn om de kersverse ouders te feliciteren met de geboorte van hun kindje. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de 10 spelregels van kraamvisite, om de kraamperiode niet te verstoren en het de ouders niet te zwaar te maken. Zo kunnen de ouders rustig wennen aan hun nieuwe rol als ouder en kan de baby genieten van een rustige omgeving. Veel plezier met de kraamperiode!

Liefs,Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode