De voor- en nadelen van kraamvisite

Veel mensen zijn benieuwd naar de pasgeboren baby en willen graag op kraamvisite komen. Maar als nieuwe ouders heb je het vaak erg druk met jullie pasgeboren baby en heb je veel slapeloze nachten. Daarom is het volkomen logisch dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt in kraamvisite of dat je twijfelt om de kraamvisite wel te laten komen. In deze blog geven wij een paar voor- en nadelen van kraamvisite.

De voordelen

  • Je bent slechts met een klein groepje mensen, waardoor je echt de tijd hebt om goed met elkaar in gesprek te gaan.
  • Als je andere moeders of vaders kent, kun je ervaringen en leuke/spannende herinneringen delen en daar samen over kletsen.
  • Je bent in jouw eigen huis, dus het is een fijne en veilige omgeving. Met de plantool van Kraamvisite.nl kun je de kraamvisite heel makkelijk plannen wanneer het voor jullie uitkomt.
  • Visite biedt soms ook hulp aan, zoals het doen van boodschappen of het koken van een lekkere lunch of een heerlijk diner.

De nadelen

  • Als je een grotere vrienden-/familiekring hebt, kun je voor weken en soms wel maanden kraamvisite over de vloer krijgen.
  • De eerste paar weken ben je vooral heel erg moe en wil je al jouw tijd op de baby kunnen richten.
  • Je moet wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Dit is best heftig als er elke dag kraamvisite op bezoek komt. 
  • Je vertelt steeds hetzelfde verhaal over hoe de bevalling is verlopen. Dit kan soms vermoeiend zijn.
  • De kraamvisite kan onverwachts op bezoek komen. Dit kan voorkomen worden door gebruik te maken van de plantool van Kraamvisite.nl.

Uiteindelijk is het natuurlijk geweldig om jouw kind te laten zien aan de mensen waar je om geeft en dat zij jouw kind kunnen bewonderen. Kraamvisite is ook erg gezellig en brengt je misschien ook wel een beetje tot rust. Maar mocht je even helemaal geen zin hebben in de kraamvisite, omdat je bijvoorbeeld even toe bent aan wat rust, twijfel dan niet om de visite af te blazen. Het is op dat moment leuker voor de kraamvisite om een andere keer op bezoek te komen.Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode