Een newborn fotoshoot: alles wat je wilt weten

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Al een paar maanden draag je jouw baby met veel liefde bij je en misschien voel je hem of haar inmiddels al schoppen. Een zwangerschap is en blijft zo ontzettend bijzonder! Je kunt ongetwijfeld niet wachten totdat je je baby veilig in je armen mag sluiten en je bent vast al volop aan het fantaseren over hoe hij of zij eruit ziet. Een mooi moment om ook even stil te staan bij dat moment. Die eerste paar weken na de geboorte. Want geloof het of niet, na een maand ziet jouw pasgeboren kindje er alweer zo anders uit dan toen hij of zij net geboren was! Baby’s veranderen in de eerste paar weken en maanden enorm. Daarom kiezen veel mensen ervoor om die eerste momenten voor altijd vast te leggen met behulp van een professionele fotoshoot. Zo heb je altijd een dierbare herinnering aan jouw pasgeboren baby. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Ik vertel je er alles over!

Wat is een newborn shoot?

Een newborn shoot is een fotoshoot bij een professionele fotograaf waarbij jouw pasgeboren kindje centraal staat. Over het algemeen kun je kiezen tussen twee soorten newborn shoots, namelijk een studio shoot, of een lifestyle shoot. Bij een studio shoot draait de shoot puur om jouw kindje. Vaak wordt je kindje zorgvuldig in mooie doeken gewikkeld en vakkundig neergelegd voor meest schattige perfecte foto’s. Een lifestyle shoot richt zich, naast jullie pasgeboren baby, ook op jullie als kersverse gezin. Deze shoot vindt vaak plaats bij jouw thuis en ouders en eventuele broertjes of zusjes worden ook bij de shoot betrokken.

Wat kun je verwachten voor, tijdens en na de newborn shoot?

Een newborn shoot kun je het beste boeken wanneer je rond de 25 weken zwanger bent. Veel fotografen hebben namelijk een drukke agenda en zitten al snel vol. De fotograaf zorgt er dan voor dat hij of zij een plekje rondom jouw uitgerekende datum reserveert. Wanneer jouw kleintje er is spreken jullie een definitief moment af voor de shoot. Vaak vindt deze plaats tussen de 1 tot 3 weken na de geboorte. Voorafgaand aan de shoot zal jouw fotograaf je wat tips geven, zeker wanneer het een lifestyle shoot betreft. Denk aan verzorgde nagels, kledingtips en tips voor de ruimte in het huis waar de foto’s gemaakt worden. Vaak is de slaapkamer of woonkamer een geschikte plek.

Tijdens de shoot is het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Maak je vooral niet druk wanneer je pasgeboren baby (of eventuele broertjes of zusjes) er weinig zin in hebben. Dat hoort er nou eenmaal bij! Tijdens een newborn shoot is er genoeg tijd voor schone luiers, voedingsmomenten of het overwinnen van vervelende buikkrampjes. De fotograaf zal ervoor zorgen dat jullie in verschillende settings op een mooie en intieme manier gefotografeerd worden. Denk aan foto’s met het hele gezin, foto’s met alleen mama en de baby, foto’s met alleen papa en de baby en uiteraard foto’s van de baby alleen. Vaak worden er ook nog detailfoto’s gemaakt van de handjes en voetjes van je baby. Zo vergeet je nooit hoe klein ze ooit waren!

Na de newborn shoot gaat de fotograaf een eerste selectie maken van de foto’s. Deze worden al in de basis bewerkt in de stijl van de gekozen fotograaf. Via een persoonlijke online galerij kun je jouw favoriete foto’s uitkiezen. Deze zal de fotograaf tot in de puntjes bewerken en in hoge resolutie naar je toesturen zodat jij een herinnering voor altijd hebt aan deze bijzondere tijd!

Hoe kies je de juiste fotograaf voor jouw newborn shoot?

Wanneer je hebt besloten een newborn shoot te willen doen is het tijd om op zoek te gaan naar een fotograaf die bij jou past. Misschien ken je iemand uit je directe omgeving die fotograaf is en waarbij je je snel op je gemak voelt. Maar misschien ook niet. Iedere fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl en ik raad je aan om daar goed naar te kijken. Wat vind je mooi? De ene fotograaf bewerkt foto’s op een lichte en frisse manier, de andere fotograaf houdt juist van warme en knusse tinten. Daarnaast zijn veel fotografen regiogebonden, dus ook dat is iets om rekening mee te houden. Tot slot zul je misschien merken dat er prijsverschillen kunnen zitten tussen fotografen. Zo zullen de meer ervaren fotografen duurdere pakketten aanbieden dan fotografen die nog wat minder lang bezig zijn. Hoe dan ook, er is altijd een fotograaf die bij jou past!

Over mij

Hoi! Ik ben Iris, 30 jaar en woon in Ouderkerk aan de Amstel samen met mijn vriend en zoontje. Begin 2023 ben ik Iris Oudendijk Fotografie gestart. Met veel geduld en passie leg ik zwangerschappen, pasgeboren baby’s en gezinnen op een liefdevolle manier vast. Hierbij maak ik vooral gebruik van warme en aardse tinten. Nieuwsgierig naar mijn stijl? Neem vooral eens een kijkje op mijn website (www.irisoudendijkfotografie.nl) of volg mij via Instagram (@irisoudendijk.fotografie).Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode