Michelle: mijn tips voor het ontvangen van kraamvisite na de geboorte van je baby

Zodra je baby geboren is, wilt iedereen graag de kleine komen bewonderen. Super leuk dat iedereen zoveel interesse toont. Maar soms kan kraamvisite ook iets te veel worden. Ook al wil je graag jullie kleine wondertje laten zien aan iedereen, het kost ook veel tijd en energie. En juist in deze periode van je leven heb je al je energie nodig om te zorgen voor je baby, jezelf en het gezin. Alles is nieuw en iedereen binnen het gezin moet wennen aan de nieuwe samenstelling. Het is een bijzondere en mooie periode. Om daar volop van te kunnen genieten, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de balans tussen de tijd samen met je gezin en het ontvangen van kraamvisite. 

Nu is daar natuurlijk geen vast handboek voor. En voor iedereen zal de balans daarin anders zijn. Toen ons eerste kindje werd geboren, werden wij de eerste weken geleefd. Als ik er achteraf op terugkijk, was het een fijne periode maar ook super druk en weinig tijd en rust om echt van de kleine te genieten en tijd voor mijzelf te nemen. Na een bevalling heb je ook echt wel even tijd nodig om zelf weer helemaal te herstellen. Mocht er ooit een tweede komen, heb ik samen met mijn man al wat punten afgesproken die wij een volgende keer anders zullen doen bij het ontvangen van kraamvisite. Hierbij onze tips

  • Plan in de kraamweek zo min mogelijk visite in. Hooguit alleen naaste familie.
  • Spreek met elkaar af hoeveel kraamvisite je per week wilt ontvangen en kies vaste momenten in de week. 
  • Als je in de eerste week toch kraamvisite ontvangt, blijf lekker in bed liggen samen met je baby i.p.v. beneden op de bank. Mensen zullen toch iets eerder weg gaan als je in bed ligt dan dat je beneden zit zoals je altijd visite ontvangt. 
  • Als kraamvisite van te voren vraagt of ze nog iets voor je kunnen halen of eten kunnen maken etc., sla dit niet af en maak er gebruik van. 
  • Mocht kraamvisite toch langer blijven dan je zelf had gedacht, maak het kenbaar. 
  • Stel geen hoge eisen aan jezelf. Je hoeft je echt niet helemaal op te maken voor kraamvisite, je huis netjes te maken of uit te pakken met hapjes en drankjes. Een kopje koffie/ thee en beschuit met muisjes is al goed. En maak je niet druk om wat ze vinden van het huis en hoe je er zelf uit ziet. Ze komen voor de baby en de meeste mensen zullen wel begrijpen dat jullie op dat moment vooral met andere dingen bezig zijn.

Het belangrijkste is dat je kunt genieten van de eerste weken met je baby. Maak er een fijne tijd van, wees lief voor jezelf en maak de keuzes die het beste zijn voor je gezin!

Liefs,Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode