Nóg meer tips voor jouw kraamvisite

Een aantal weken geleden hebben we al een blog gemaakt waarin we een aantal tips gaven voor jouw kraamvisite. We hebben toen vijf tips gegeven, maar er zijn natuurlijk nog veel meer tips. Hopelijk heb je iets aan de tips die we voor jullie hebben uitgeschreven, in combinatie met onze handige plantool.

Zorg ervoor dat je op tijd komt!

Bij een gezin met een pasgeboren baby moet je rekening houden met voedingen, verschoonrondes, kolven en rusten. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk kunnen genieten van de baby en luisteren naar de verhalen van de ouders. Als je om 12 uur hebt afgesproken, kom dan ook echt om 12 uur. Niet om 12:15 uur, maar ook niet om 11:45 uur.

Verwacht niet dat je de baby mag vasthouden

Het kan teleurstellend zijn als je de lieve baby niet mag vasthouden en knuffelen. Dat is begrijpelijk, maar sommige ouders vinden het fijn om alleen zelf de baby vast te houden. Ouders zijn bang dat de kraamvisite het nekje niet goed ondersteunt, de baby per ongeluk laten vallen of dat hun kindje niet meer naar hun kindje ruikt. Verwacht dus niet dat je de baby mag vasthouden en respecteer altijd de keuze van de ouders.

Vergeet de vader, broertjes en zusjes niet

Vaak gebeurt het dat er cadeaus worden meegenomen voor de pasgeboren baby en de moeder, maar niet voor de andere gezinsleden. Vaders, broertjes en zusjes spelen ook een hele belangrijke rol tijdens de zwangerschap en de kraamvisite. Neem een klein cadeautje mee voor de andere kinderen en de vader, dan zul je merken dat zij zich ook niet vergeten voelen.

Let op wat je zegt

Een bevalling is op welke manier dan ook erg ingrijpend. Of de bevalling nou heel soepel verliep of niet, het is lichamelijk en geestelijk altijd erg zwaar, niet alleen voor de moeder, maar voor het hele gezin. Ga daarom geen zware gesprekken aan over politiek of ellende. Als de baby bijvoorbeeld flapoortjes heeft of rode vlekken hoef je dit niet uit te spreken. De pasgeboren baby is in de ogen van de moeder en het gezin natuurlijk het mooiste. De moeder kan zich erg emotioneel of onzeker voelen over dit soort onderwerpen, maar misschien ook over haar uiterlijk door de bevalling of door de zware nachten die ze achter de rug heeft. Probeer dus echt op te passen op wat je gaat vragen of zeggen.

Zorg voor een uniek cadeau

Een cadeaubon van de Hema, Prénatal of H&M zijn altijd leuk en handig. Het is ook een goed idee is om gewoon aan ze te vragen of ze nog iets nodig hebben of echt graag nog een leuk speelgoedje wilden kopen. Of denk aan iets unieks! Leuk, handgemaakt speelgoed of knuffels zijn altijd erg leuk om te ontvangen of te geven. Pas wel op waar je dit soort dingen koopt, vooral bij kleinere bedrijven. Als je een cadeau koopt, hoef je niet alleen aan de eerste maanden denken. Denk ook aan de ontwikkeling van de baby in een jaar, bijvoorbeeld de eerste tandjes, eerste sloffen of de eerste tandenborstel. Er zijn zoveel mogelijkheden om iets unieks te geven. Het cadeau hoeft niet groot te zijn, probeer echt iets nuttigs of liefs te geven.

Zoals jullie hebben gelezen moet je met kraamvisite dus erg nadenken over wat je doet en wat je zegt, maar ook dat je vooral moet denken aan wat de familie hun wensen zijn. Hopelijk hebben jullie deze keer weer iets gehad aan de extra tips en heb je samen met de Kraamvisite.nl tool een onbezorgde kraamtijd!Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode