Gast blog van Tiny Expat

Kraamzorg

Kraamzorg, Beschuit met muisjes, Geboortekaartje, een opblaasbare baby of vogel in de voortuin? Dit zijn allemaal prachtige Nederlandse tradities. Maar wist je dat kraamvisite ook een Nederlandse traditie is? Het is gebruikelijk om maximaal 1 uur bezoek te ontvangen, met de verwachting dat dichte familie en vrienden voor de deur staan op het moment dat je thuiskomt (vooral in Katwijk). Tijdens Covid, toen de deuren officieel gesloten waren, ontvingen kraamgezinnen nog steeds regelmatig bezoek; ze konden het niet weerstaan.

Andere landen en culturen

In andere landen en culturen gaan ze er anders mee om. De ‘regel van 5,5,5’ is wellicht bekend: na 15 dagen ontvang je je eerste bezoek. Anderen hebben oma twee weken lang in huis om voor de baby te zorgen. In sommige culturen is het een groot feest, waarbij vaders dagenlang buiten op straat feestvieren voor de buren, terwijl moeders binnen zijn met de baby.

De visie van Tiny Expat?

Hoe leg je mensen uit andere culturen uit waarom en hoe wij het in Nederland doen? Persoonlijk ben ik een groot voorstander van hoe we het in Nederland hebben geregeld en van de ongeschreven regels rondom het krijgen van een baby. De visie van Tiny Expat is om ‘The Dutch Magic’ te integreren in de ervaringen van niet-Nederlandse gezinnen. Het combineren van het beste van je eigen cultuur en die van het land waarin je kinderen opgroeien.

Natuurlijk heeft een mengeling twee kanten. Gedurende de jaren dat ik in de kraamzorg werk, heb ik veel geleerd van andere culturen. Ik sluit dit stuk af met een tip uit India: eet en drink niets dat koud is tijdens de kraamweek. Verwarm alles, dat kost minder energie voor je lichaam om het te verwerken en voorkomt dat bloed naar je buik gaat.

 

Wil je meer weten over Tiny Expat? Je kunt me vinden op Facebook en Instagram, of bezoek www.TinyExpat.nlVul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode