Tips voor het leuker maken van douchen met een baby

Of het nou dobberen in de zee of in het zwembad is of samen douchen met papa en mama: sommige baby’s genieten van het water en zijn dus echte waterratten. Maar er zijn ook genoeg baby’s die er totaal niet van houden. Het is wel cruciaal om je baby goed schoon te houden, vooral ook tussen de baby vetjes. Daarom geven wij een paar handige tips om ervoor te zorgen dat het douchen met een baby leuker wordt, waardoor je je baby makkelijker kunt schoonmaken als ze niet van het water houden.

Tip 1.

Zorg ervoor dat de badkamer een aangename temperatuur is voor de baby. Het mag lekker warm zijn in de badkamer, dus een graadje of 24 à 25 is zeer aangenaam. Hierdoor koelt je baby niet snel af na het douchen.

Tip 2.

Om het ook makkelijker voor jezelf te maken, moet je ervoor zorgen dat je alles van tevoren al klaar hebt liggen. Zorg er dus voor dat de hydrofiele doeken, een omslagdoek of bad cape, luier, billendoekjes, schone kleren, babyolie en aankleedkussen al klaar liggen. Denk ook aan een handdoek, badjas en schone kleding voor jezelf!

Tip 3.

Zet de douche alvast aan, zodat, als je eronder stapt, de douche al op een fijne temperatuur is. Als je direct onder de douche stapt na het aanzetten, is de douche nog koud en wordt het ongemakkelijk voor je baby. Stap onder de douche als het water een graadje of 37 is.

Tip 4.

Probeer te achterhalen wat de reden is dat je baby zo bang is om te douchen. Komt het door de straal, door het zeep of het water dat misschien een keer in de ogen is gekomen of door de kleine ruimte van de douche? Vaak hebben baby’s en kinderen een soort gevoel van controle verlies onder de douche. Als je erachter bent gekomen waardoor het komt dat je kind zo bang is of waar ze wat meer controle over willen hebben, dan kun je dat gaan veranderen.

Tip 5.

Kies een handig tijdstip uit om te douchen. Als je baby moe is, zijn ze vaak meer overprikkelt en raken ze sneller in paniek. Hierdoor gaan ze sneller huilen en beginnen ze het douchen steeds stommer te vinden. Baby’s zijn vooral aan het einde van de dag heel erg moe en overprikkelt, dus zorg ervoor dat je in de ochtend hebt gedoucht.

Tip 6.

Begin met babyzwemmen zodra dit kan. Hierdoor kunnen ze makkelijker gewend raken aan het water en krijgen ze er meer vertrouwen in dat het water veilig is. Doordat ze sneller gewend zijn aan het water bespaart het je erg veel moeite wanneer je begint met douchen.

Tip 7.

Doorloop het ritueel een keer zonder water te gebruiken. Doe net alsof je gaat douchen, maar zet het water dan niet aan. Kleed jezelf en de baby uit en doorloop de verdere stappen die je zou doen als je echt gaat douchen. Sta onder de douche zonder het water aan te zetten en “droog” daarna je baby af en kleed hem weer aan. Hierdoor is het proces al wat meer vertrouwd voor de baby en is het niet helemaal nieuw.

Wij hopen dat je iets aan deze tips hebt gehad en dat een van deze tips werkt voor jouw baby. Dit maakt het douchen namelijk veel gemakkelijker, maar ook veel leuker en fijner voor je baby en voor jezelf!Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode