Tips voor het maken van het geboortekaartje

Een geboortekaartje is een bijzondere manier om de geboorte van je kindje aan te kondigen aan vrienden, familie en kennissen. Het is vaak het eerste tastbare aandenken aan de geboorte van je kindje en daarom wil je er iets bijzonders van maken. Maar waar begin je en waar moet je allemaal op letten? In deze blog geef ik je graag enkele tips voor het maken van een geboortekaartje.

Begin op tijd
Het maken van een geboortekaartje kost tijd. Begin daarom ruim op tijd met het uitzoeken van een ontwerp, het kiezen van de tekst en het verzamelen van de adressen van de ontvangers. Zo voorkom je dat je in tijdnood komt en gestrest raakt.

Kies een ontwerp dat bij jullie past
Er zijn ontzettend veel verschillende ontwerpen en stijlen geboortekaartjes beschikbaar. Kies een ontwerp dat bij jullie past en waar jullie blij van worden. Kijk daarbij ook naar de kleuren, lettertypes en eventuele illustraties.

Personaliseer het kaartje
Maak het geboortekaartje persoonlijk door bijvoorbeeld een foto van jullie kindje toe te voegen. Ook kun je de tekst aanpassen naar jullie eigen wensen en bijvoorbeeld de namen van broertjes en zusjes vermelden.

Ga je gebruik maken van Kraamvisite?
Zet dan ook de link naar je kraamvisite pagina en je pincode op je kaartje. Bijvoorbeeld semm.kraamvisite.nl. Je kraambezoek kan dan makkelijk en snel met de link en de pincode inplannen wanneer ze langs willen komen. Dat scheelt jullie een hoop heen en weer geapp waardoor jullie meer tijd hebben om te genieten van de tijd met jullie kindje.

Kies de juiste tekst
De tekst op een geboortekaartje is belangrijk. Kies een tekst die bij jullie past en die de geboorte van jullie kindje op een mooie manier beschrijft. Vergeet daarbij niet de geboortedatum, naam, gewicht en lengte te vermelden.

Let op de spelling en grammatica
Controleer de tekst op spelling- en grammaticafouten. Laat het kaartje eventueel nog door iemand anders nakijken om er zeker van te zijn dat er geen fouten in staan.

Bestel een proefdruk
Bestel altijd een proefdruk van het geboortekaartje voordat je een grote oplage laat drukken. Zo kun je zien hoe het kaartje er in het echt uitziet en kun je eventuele fouten nog aanpassen.

Verstuur het kaartje op tijd
Zorg ervoor dat je het geboortekaartje op tijd verstuurt. Plan dit eventueel van tevoren in, zodat je dit niet vergeet in de drukke periode na de geboorte.

Met deze tips maak je van jullie geboortekaartje een bijzonder en persoonlijk aandenken aan de geboorte van jullie kindje. Veel plezier met het maken van het kaartje!Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode