Tips voor jouw kraamvisite

Herken je dat? Tijdens de zwangerschap keek je enorm uit naar de kraamvisite, maar nu de baby er eindelijk is, ontvang je liever geen kraamvisite. Gebroken nachten, omdat de baby nog niet doorslaapt. De baby heeft veel rust nodig, maar de ouders misschien nog wel meer. Het is belangrijk om de baby te laten zien aan jouw dierbaren, maar begin rustig en neem genoeg rust tussendoor.

Wij hebben tips voor jou uitgeschreven, zodat je, in combinatie met onze plantool, een onbezorgde kraamtijd hebt.

Controleer de gezondheid van de visite
Controleer vooraf of de kraamvisite gezond is door middel van een appje. Is de visite verkouden? Heeft de visite een koortslip? Of voelt de visite zich anders dan normaal? Laat de kraamvisite dan niet doorgaan. De baby is nog erg kwetsbaar en virussen van buitenaf kun je dus beter buiten laten.

Geen zin in kraamvisite, twijfel niet en blaas het af
Het is een zware tijd, maar wel ontzettend leuk, zeker de eerste weken. Heb je geen zin in kraamvisite of ben je toe aan wat rust? Twijfel niet en blaas de visite af. Als je moe bent of gewoon geen zin hebt in de kraamvisite ben je niet jezelf. Voor de visite is dat niet leuk en zij kunnen dan beter op een ander moment komen.

Accepteer of vraag hulp
De eerste week na de bevalling is er nog kraamhulp, maar zodra die er niet meer is, sta je er samen met je partner alleen voor. Zeker als dit de eerste keer is, kan hulp van buitenaf fijn zijn. Vraag bijvoorbeeld aan de visite of zij een boodschap kunnen meenemen of vraag aan familie of zij even op de baby kunnen passen, zodat jij even rustig je eigen ding kunt doen.

Bepaal een maximale tijd en de hoeveelheid visite per dag
Zorg ervoor dat de maximale tijd per kraambezoek duidelijk is. In combinatie met onze plantool is dat gemakkelijk. Merk je aan jezelf dat je na een uur heel moe bent? Zorg dan dat je het gesprek met de visite na ongeveer 45 minuten afrondt. Zoals we al een paar keer eerder hebben uitgesproken, is rust heel belangrijk. Neem je rust en plan dus ook niet te veel visites per dag.

Vertel kraamvisite om kinderen thuis te laten
Jonge kinderen zijn vaak druk en weten zich geen houding te geven bij een baby. Ze rennen rond, maken veel geluid en zitten niet stil. Waarschijnlijk heb je hier kort na de bevalling geen zin in. Geef dus aan dat de visite de kinderen thuis moet laten en dat zij alleen moeten komen. Op een later moment kunnen de kinderen jouw baby ontmoeten.

Uiteraard zijn er nog 101 andere tips, maar volgens ons zijn dit toch wel de belangrijkste. Hopelijk heb je iets aan de tips en heb je in combinatie met Kraamvisite.nl een onbezorgde kraamtijd. Wil je meer informatie over onze plantool Kraamvisite.nl, neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag!Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode