Top 10 zwangerschap tips

Je zwangerschap kan best een zware periode zijn. Gelukkig zijn er veel tips en tops om de zwangerschapsperiode zo makkelijk mogelijk te maken. Wij geven hieronder 10 tips die je zeker niet wilt missen tijdens je zwangerschap.

1. Leg een kussen onder je benen

Tijdens de zwangerschap ga je vooral in je benen en in je voeten veel vocht vasthouden. Dit kan je voorkomen door je benen wat hoger op een kussen te leggen. Door deze methode kan het vocht makkelijke wegzakken.

2. Drink een glas sinaasappelsap bij foliumzuur

Tijdens de eerste 10 weken van je zwangerschap wordt het aangeraden om extra foliumzuur te slikken. Als je foliumzuur met een glaasje sinaasappelsap neemt, zorgt de vitamine C ervoor dat het foliumzuur beter door je lichaam wordt opgenomen. Daarnaast is het ook nog is lekker!

3. Vraag cadeaubonnen als kraamcadeau

Misschien is dit een super cliché cadeau om te vragen, maar het komt altijd van pas. Hierdoor voorkom je ook dubbele of onnodige cadeaus/babyspullen die je eigenlijk niet heel leuk vindt. Met cadeaubonnen kun jij zelf uitkiezen wat je leuk vindt en kan je met bijvoorbeeld babykleding zelf de maten uitkiezen. Wel zo praktisch én duurzamer.

4. Test de kinderwagen

Je hebt de perfecte kinderwagen gevonden en die is natuurlijk niet het goedkoopst. Totdat je bij de auto komt en je erachter komt dat de kinderwagen helemaal niet in je auto past. Test daarom altijd eerst of de kinderwagen er wel in past en beslis daarna of je de kinderwagen wel echt wilt houden.

5. Het autostoeltje gereed maken

Als je in het ziekenhuis bent bevallen wil je het liefst daarna zo snel mogelijk naar huis. Het is verplicht om je baby in de auto met een autostoeltje te vervoeren. Je hebt natuurlijk geen zin om eerst nog te moeten wachten voordat het autostoeltje vast zit. Zorg er daarom voor dat je al voor de bevalling het autostoeltje gereed hebt gemaakt, zodat je niet met alle deuren open en een pasgeboren baby in je armen moet klungelen.

6. Draag katoenen ondergoed

Tijdens je zwangerschap kan je veel last hebben van vaginale afscheiding. Om dan synthetische onderbroeken te dragen is niet zo prettig, daarnaast is de kans groter op vaginale infectie. Katoen ademt goed door en is daardoor lekker luchtig. Zorg er daarom voor dat je katoenen onderbroeken inslaat, zodat je ze tijdens de zwangerschap kunt dragen.

7. Zwangerschapsdagboek

Je zwangerschap is een bijzondere tijd en je zult niet alle kleine dingen onthouden. Toch zijn die kleine dingen leuk om terug te kunnen kijken of lezen. Houdt daarom een zwangerschapsdagboek bij, waar je alle leuke en stomme dingen in kan opschrijven.

8. Pas op met cafeïne

Er blijkt een negatief effect te zijn van cafeïne op de groei en ontwikkeling van de baby. Te veel koffie en energiedrankjes tijdens de zwangerschap zijn daarom onverstandig.

9. Striae (striemen)

Striae horen bij de zwangerschap en bij vrouw zijn, dit moeten we zeker accepteren en normaliseren. Maar toch snappen we dat je het probeert te voorkomen. Om striae zo veel mogelijk tegen te gaan kun je je buik insmeren met een verzorgende olie of hydraterende lotion. Dit houdt de huid soepel zodat deze gemakkelijker ‘meerekt’.

10. Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga kan goed helpen voor een rustmomentje, voor zowel jezelf als voor je kindje. Je leert bewust contact te leggen met je kindje en het helpt je om meer vertrouwen in jezelf en in de zwangerschap te krijgen. Daarnaast blijven je spieren en bekken soepel en voel je je uitgerust na een yogasessie. Daarom is yoga zeker een goede bezigheid tijdens je zwangerschap.

Dit waren dan de 10 tips voor tijdens je zwangerschap. Natuurlijk zijn er zo veel meer tips over zwangerschap, de voeding, etc. Maar hopelijk hebben jullie hier al veel aan!Vul snel het formulier in met uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Koop nu een cadeaubon van Kraamvisite.nl
Een origineel en handig kraamcadeau!

"*" geeft vereiste velden aan

Betaalmethode